Reinig jezelf met gemberwater

DE VOORDELEN EN HOE HET TE BEREIDEN: EEN EENVOUDIGE EN EFFECTIEVE METHODE OM GIFSTOFFEN TE VERWIJDEREN, UIT DE TRADITIE VAN AYURVEDA, ‘ZUSTER’ VAN YOGA

Tijdens de lessen Ayurvedische Yoga oefenen we specifieke yogapraktijken waarmee we afval uit ons lichaam kunnen verwijderen, door een goede ademhaling en stimulatie van het lymfestelsel. Daarnaast is wat we eten en drinken en hóe we dat doen van doorslaggevend belang. Gekookt gemberwater is een wondermiddel voor de verwijdering van afvalstoffen uit je lichaam.

In verband met ontgifting zijn er enkele belangrijke algemene punten die je in gedachten moet houden: 

  1. Ontelbare cellen sterven constant en worden herboren. Daarom gaan de processen van afvalverwijdering altijd door, onafhankelijk van wat we eten of drinken. Onze levensstijl kan dit proces ondersteunen of vertragen.
  2. Het blokkeren en beperken van dit natuurlijke proces met verkeerde adem-, eet- en motorische gewoonten is de belangrijkste oorzaak van ziekten.
  3. Het geleidelijk en consequent verbeteren van je levensstijl is veel effectiever dan het volgen van strikte of snelle diëten. In feite hoeven we niets anders te doen om onszelf te reinigen dan ons lichaam in de beste omstandigheden te brengen.
  4. Niet minder belangrijk zijn de emoties die echte concentraten van chemicaliën in je lichaam veroorzaken. Deze kunnen positief en regenererend ofwel letterlijk giftig zijn. 

Ayurveda beveelt een zeer eenvoudige methode aan om je lichaam te helpen zich van gifstoffen te ontdoen:

Kook anderhalve liter water gedurende vijftien minuten. Zo krijgt het water buitengewoon zuiverende eigenschappen.

Voeg bij het koken een stukje of een theelepel geraspte gember toe in het water. De voordelen van gekookt water worden zo nog veel groter.

Schenk het water via een filter in een thermoskan. Koud water verzwakt de spijsvertering, bevordert het vasthouden van water en vermoeit je nieren. Om het water warm te houden gebruik je een goede thermoskan die de temperatuur ongeveer tien uur vasthoudt.

Drink ’s ochtends een glas op je lege maag en de rest gedurende de dag, buiten de maaltijden om. Drink uiterlijk tot een kwartier vóór de maaltijd en drink pas weer minimaal twee uur na de maaltijd. Drinken tijdens maaltijden is een slechte en veel voorkomende gewoonte die maagsappen verdunt en de spijsvertering bemoeilijkt.

Gekookt water heeft veel goede eigenschappen:

  • Het verwijdert overtollig vata uit je lichaam.
  • Het helpt urinezuur te elimineren.
  • Het bevordert je darmreiniging.
  • Het verwarmt en bevordert de verwijdering van slijm.
  • Het maakt je huid minder droog (dit is ook een van de symptomen van overtollig vata).
  • Het verbetert je spijsvertering.

Het is verrassend hoe deze eenvoudige gewoonte aanzienlijke voordelen biedt. In minder dan een paar weken kun je niet meer zonder. Gekookt water heeft de eigenschap je cellen binnen te dringen en de gifstoffen weg te wassen die worden geëlimineerd dankzij je nieren en je lever. Je krijgt hier bakken van energie door. Gekookt water zuivert diepgaand, het draineert, het verbetert je spijsvertering, het is een effectieve remedie tegen hoofdpijn, het verwijdert gemakkelijk en diep gifstoffen, ook is het uitstekend voor je huid. 

Gekookt water is buitengewoon water. Als het water kookt, breken zijn moleculen en neem je ze gemakkelijker op, waardoor het zuiverings- en hydratatie-effect wordt vermenigvuldigd. De ionisatie van het gekookte water is een van de dingen die het bijzonder gunstig maakt. Zodra het water afkoelt verliest het deze eigenschap, vandaar het belang van de thermoskan. Ook neemt je lichaam een warme temperatuur veel beter op, zodat je spijsvertering aanzienlijk bevordert. 

NB: Ben je heel erg pitta, dan kan heet water de hitte in je lichaam mogelijk te veel verhogen en is het je geraden voorzichtig te zijn met deze remedie. 

Namasté, 

Silvia Zamboni

yoga su misura gemberwater

met gemberwater
glimlach je naar je huisarts
of psychiater

ANTHONIEM

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *