Beginnen met yoga

In een groepsyogales word je geleid en begeleid door de docent. Daarbij word je meegenomen in de flow van de groep. Maar yoga is vooral een individuele oefening zonder competitie. Daarom ben je als beginner welkom in iedere les.

Heb je geen ervaring en wil je beginnen met yoga, dan is Studio Yoga Per Tutti een uitstekende keus. De lessen zijn geschikt voor iedereen tussen 16 en 120 jaar oud. Je kunt komen kennismaken door het volgen van een gratis proefles.

Omdat de studio veel yogastijlen aanbiedt, is het ook mogelijk om een beginnersabonnement te nemen, waarvoor je eenmalig € 15 betaalt. Met dit abonnement kun je vier weken lang onbeperkt alle yogalessen meemaken en de verschillende vormen uitproberen. Ontdek zo je favoriete yogastijl.

Flexibele abonnementen

Beslis je om yogi te worden bij Yoga Per Tutti, dan kun je kiezen voor verschillende abonnementsvormen. Wil je je niet binden aan een abonnement, dan kun je losse lessen volgen voor € 12,50 per keer. Of je neemt een 10-lessenkaart voor € 90, die zes maanden geldig is.

Kies je voor standaard één yogales per week, dan betaal je hiervoor maandelijks € 35. Kies je voor twee lessen per week, dan is dit maar een tientje duurder, namelijk € 45 per maand. Vind je één of twee lessen yoga per week te weinig, dan heb je de mogelijkheid om onbeperkt yoga te volgen. Dit kan al voor slechts één tientje extra, namelijk € 55 per maand.

Betalen gebeurt maandelijks en kan per bankoverschrijving of contant. Je betaalt geen inschrijfgeld. En de opzegtermijn voor een abonnement is één maand.

Kun je door omstandigheden of vakantie een keer niet naar je eigen les, dan kun je er altijd voor kiezen om in plaats daarvan deel te nemen aan een andere les.

Individuele yoga

Wil je eerst meer wennen aan yoga, voordat je bij een groepsles komt? Dat is mogelijk door individuele yoga te doen. Individuele yogalessen kunnen in overleg op allerlei manieren worden ingevuld. Je werkt ernaar toe om uiteindelijk in de groepslessen in te stromen.

Yin Yoga Medicine is een heel persoonlijk toegespitste vorm van yoga en kun je alleen individueel volgen.

Aanmelden

Kijk op het lesrooster welke les(sen) je wilt volgen en meld je aan via het contactformulier. Vermeld bij je opgave je eventuele aandoeningen, blessures of chronische ziekte.

Een yogales stap-voor-stap

Hoe bereid je je voor?

Je kunt het beste vanaf twee uur voordat de les begint niet meer eten. Een volle maag zit bij yoga snel in de weg en bevordert je flexibiliteit niet. Zorg wel dat je water gedronken hebt. Drink ook na de les voldoende water.

Als je rookt, is het belangrijk dit niet voor de les te doen, want deze geur blijf je meedragen. Vermijd ook parfumgeuren, omdat deze de ademoefeningen kunnen belemmeren.

Waar moet je zijn?

Bij Studio Yoga Per Tutti in het Dr. J.H. Jansencentrum, Urkerweg 1 te Emmeloord. Je kunt gratis parkeren op een ruim parkeerterrein of je kunt je fiets in een fietsenstalling zetten.

Als de draaideur van de hoofdingang gesloten is, druk je rechts van de deur op de bel van Yoga Per Tutti. Even later gaat de deur open.

Bij binnenkomst in de hal van het centrum loop je de receptiebalie voorbij. Dan neem je de eerste deur rechts en ga je met de trap of lift naar de derde verdieping.

Zorg dat je op tijd voor de les aanwezig bent, zodat je de begonnen les niet verstoort. De deur gaat namelijk op slot. In de hal voor de studio is een toilet aanwezig.

Studio Yoga Per Tutti Emmeloord Begin met yogaWelke kleding draag je (niet)?

Draag gemakkelijk zittende kleding zonder knopen, ritsen en riemen. Liefst niet te wijd, zodat je alle ruimte hebt om te bewegen.

Let erop dat je kleding draagt die warm genoeg is, maar die je ook kunt uitdoen als je het juist te heet hebt.

Yoga doe je op blote voeten, zodat je meer grip hebt op de mat. Wil je toch sokken dragen, kies dan voor speciale yoga antislip teensokken.

Zet je schoenen voor de deur van de studio. In het voorportaal kun je je omkleden. Je kleding kun je in de vakjes doen of aan de kapstok hangen. Waardevolle spullen kunnen ook in de vakjes. Vergeet niet je telefoon uit te zetten.

Wat neem je mee?

Neem uit hygiënische overwegingen je eigen mat mee. Ben je je mat vergeten of heb je er nog geen aangeschaft, dan kun je er één van de studio lenen.

Neem een kussen en een deken uit het kastje in het portaal mee naar je mat. Rol je mat uit over een van de klaarliggende studiomatjes en neem je plaats in.

Hoe begint de les?

De les duurt 75 minuten. Om te beginnen maak je je geest en je lichaam klaar voor de les, terwijl je in de kleermakerszit of (halve) lotus zit. Je wordt hierin geleid door de docent.

Hoe gaat de les verder?

Het grootste deel van de les bestaat uit het doen van asana’s, de yogahoudingen die horen bij de yogavorm van de les. De docent leidt de les door te vertellen hoe je de houding kunt doen en doet deze ook zelf voor. Ze begeleidt je waar nodig bij de houdingen.

Luister steeds aandachtig en bewust naar je lichaam. Respecteer je grenzen, maar wees niet bang om ze ook eens te verleggen.

Hoe eindigt de les?

Na de inspanning volgt aan het slot de ontspanning in de savasana, liggend op je rug. Ook hierin word je verbaal begeleid door de docent.

Soms krijg je een kleine (hoofd-nek-schouder) shiatsu-massage.

We sluiten af met de pranayama of ademoefeningen.