Restorative Aerial Yoga

studio yoga per tutti emmeloord silvia zamboni aerial yoga transparant

Herstel
Restorative Aerial Yoga is een yin-achtige les die je doet in een doek, dat tien centimeter van de grond hangt. Je wordt gesteund door het doek en ook door de mat voor extra gronding en ontspanning.

Restorative Aerial Yoga is een vorm van Aerial Yoga, waarin je yoga op een dieper niveau beleeft. Restorative betekent herstellen tot een gezond en krachtig lichaam. De combinatie van de houding en het doek helpt je gewrichten, je wervelkolom en je spieren om flexibeler te worden.

Ontspanning
Vaak zitten, lopen en rijden we in krampachtige en verkeerde houdingen zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Dat komt door het hectische ritme waarop we ons leven leiden. Dit veroorzaakt spanningen in ons lichaam, diepe stijfheid in de spieren en uiteindelijk blokkades. Het heeft ook enorme invloed op je ademhaling met als resultaat het vasthouden van stress.

Met de ondersteuning van het doek kun je gemakkelijk leren ontspannen. Doordat je spieren ontspannen zijn ontstaat in je lichaam, op een natuurlijke manier, meer ruimte op die plekken waar je vastzit. De ademtechnieken helpen je om de ontspanning te verdiepen.

Massage
Het doek masseert en activeert je lichaam ook op energetisch niveau. Het drukt op verschillende plekken van je lichaam. De druk op gespannen spieren kan een intense sensatie teweegbrengen.

Ook worden drukpunten geactiveerd die te maken hebben met meridianen (energiebanen) vanuit de Shiatsu, die in verbinding staan met bepaalde organen. Deze worden uiteindelijk ook gestimuleerd.

Aanmelden
Wil je meer informatie of wil je je direct aanmelden, vul dan het contactformulier in.

Voordelen van Restorative Aerial Yoga

  • verlichten van stijfheid in je nek, schouders en rugspieren

  • stretchen van je bekkengebied met ontspanning van je SI-gewrichten en mobiliteit in je onderrug.

  • ontspanning en meer ruimte in je wervelkolom

  • opening van je borstgebied en het vergroten van je longcapaciteit, dus verbetering van je ademhaling